de opbrengst van zonnepanelen

Zelf opgewekte energie met zonnepanelen is vele malen goedkoper dan grijze stroom via het net. Het beste resultaat wordt behaald als de zonnepanelen 80% van het energieverbruik leveren. Hierdoor wordt de terugverdientijd zo optimaal mogelijk en heeft u het beste rendement

Solartec levert uitsluitend zonnepanelen van de hoogste kwaliteit. Bovendien wordt dit getest en gemonitord zodat uw zonnepanelen gegarandeerd de beste opbrengst leveren.

Wij kunnen voor zowel schuine daken als platte daken adviseren welke panelen hiervoor het meest geschikt zijn zodat de opbrengst van uw zonnepanelen zo gunstig mogelijk wordt.

Het vermogen van zonnepanelen is zeer bepalend voor de opbrengst van zonnepanelen. Dit wordt uitgedruk in Wattpiek (Wp). Men noemt dit ook wel het nominaal vermogen. Zo kunt u zien wat de opbrengst van de zonnepanelen onder standaard test condities is.

Met de omrekenfactor kilowattuur (kWh) per Wattpiek (Wp) kan de opbrengst van de zonnepanelen worden berekend.

Het vermogen en de opbrengst van zonnepanelen vindt u op onze offerte en in de verkoopovereenkomst terug. Daarbij vermelden wij in de offerte wat het nominaal vermogen (Wp) is en de verwachte opbrengst van de zonnepanelen (kWh). Dit wordt uiteraard afgestemd op uw woning en dak. Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke wensen.

gemiddelde opbrengst

Aangezien de specificaties per merk en type zonnepaneel verschillen is het moeilijk om de opbrengst van een zonnepaneel te geven.

Zo is het type zonnepaneel van invloed op de opbrengst. Het hoogste rendement behaald u bij de aanschaf van monokristallijn zonnepanelen. Daarna volgen de polykristallijn zonnepanelen.

Solartec levert bovenstaande typen zonnepanelen van 2 merken die na een strenge selectie het beste naar voren zijn gekomen. Niet voor niets geven we op bepaalde panelen 10 jaar garantie op de opbrengst!

Naast het type zonnepaneel is de opbrengst ook afhankelijk van uw dak. Factoren die hierbij van invloed zijn:

  • De ligging van uw dak. De hoogste opbrengst van uw zonnepanelen behaalt u wanneer uw dak op het zuiden gesitueerd is. Echter ook een andere dak ligging kan nog genoeg opbrengen en daarmee een aantrekkelijke financiële besparing opleveren.
  • De hellingshoek. De ideale plaatsingshoek voor zonnepanelen is 35 graden.
  • De regio waarin u woont. Aan de Nederlandse kust heeft u gemiddeld circa 1600 tot 1700 zonuren per jaar terwijl dit in het oosten van het land ongeveer 1400 tot 1500 zonuren is. Dit geeft een aanzienlijk verschil in de opbrengst.

Ook vuil kan een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen. Ondanks dat door regenwater een deel van de vervuiling er afspoelt kan er toch altijd iets achterblijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hardnekkige aanslag van vogelpoep. Zorg er daarom voor dat u regelmatig uw zonnepanelen op aanslag en vuil controleert en ze even reinigt.

Wij kunnen u wel een indicatie geven van de gemiddelde opbrengst per zonnepaneel. Een zonnepaneel van 1,6 m² levert per jaar aan stroom ongeveer 235 kWh op. Door deze kWh waarde te vermenigvuldigen met het aantal panelen die u op uw dak wilt plaatsen kunt u de stroomopbrengst per jaar berekenen.

opbrengst voor uw portemonnee en het milieu

Wanneer u voor zonne-energie kiest is uw opbrengst tweeledig. De opbrengst van zonnepanelen, eventueel met een klein gedeelte aanvullende stroom die u nog via het net blijft afnemen, zal een aanzienlijke besparing op uw energierekening opleveren.

Daarnaast draagt u bij aan een duurzamere wereld. Hoe minder fossiele brandstof er nodig is, hoe beter dit is voor mens en milieu.

Wilt u weten wat de opbrengst van zonnepanelen op uw dak zou kunnen zijn? Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. Dit doet Solartec op basis van uw wensen en persoonlijke situatie. Hierbij kiezen wij het systeem dat daar het beste bij aansluit.

Vraag een offerte aan:

offerte zonnepanelen Solartec aanvragen


salderingsregeling

Wanneer u stroom met zonnepanelen opwekt zijn er altijd periodes waarop u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt. U zal met name in de zomermaanden een overschot hebben terwijl u in de koudere en donkere maanden meer energie nodig zal hebben.

Het teveel aan elektriciteit mag u aan het elektriciteitsnet terugleveren. Op de jaarafrekening van uw energieleverancier wordt de door u terug geleverde energie verrekend met de stroom die u heeft afgenomen. Dit heet salderen. U ontvangt een vergoeding voor stroom die u in totaal meer opwekt dan afneemt.

Er zijn veel vragen over de houdbaarheid van de huidige salderingsregeling. Solartec houdt de besluiten en regelgeving hierover nauwgezet in de gaten.

De salderingsregeling is nog tot 2020 gegarandeerd. Daarna zal de regeling opnieuw worden bekeken. De Nederlandse overheid heeft echter ook haar klimaatdoelstelling te realiseren. En zonne-energie speelt hierin een belangrijke factor om deze doelstelling te kunnen halen.